Stigla potvrda
598

Habib Nurmagomedov i Dana White donirali 200.000 dolara fondaciji Dustina Poiriera

N. K.
Habib i Poirier (Foto: Twitter)
Habib i Poirier (Foto: Twitter)
Habib Nurmagomedov je održao svoje obećanje i donirao 100.000 dolara fondaciji Dustina Poiriera, a njemu se pridružio i Dana White.

Ruska UFC zvijezda (30) ostvarila je 7. septembra sjajnu pobjedu protiv 30-godišnjeg Poiriera na priredbi UFC 242 i tako zadržala titulu u lakoj kategoriji. Habib je nakon borbe nosio majicu bivšeg privremenog prvaka i tada je obećao kako će je prodati i prikupiti sredstva za fondaciju Good Fight.

Popularni Orao je, prema MMA showu Ariela Helwanija, donirao sjajnih 100.000 dolara Poirierovoj dobrotvornoj organizaciji. Dijamant, koji je najavio povratak u oktagon u decembru, potvrdio je na Twitteru da se i UFC-ov predsjednik White pridružio te donirao iznos jednak Habibovom.

"Upravo sam razgovarao s Danom, izjednačio je Habibovu donaciju za Good Fight fondaciju. Tako sam zahvalan na ljubavi i podršci. Hvala vam svima", napisao je na Twitteru.

Predsjednik Dana White je nakon UFC 242 potvrdio kako će donirati jednak iznos kao dagestanska superzvijezda za Poirierovu humanitarnu organizaciju. Poirier je bio oduševljen iznosom koji su prikupili Habib i White te je rekao kako će to pomoći mnogim ljudima.

Inače, Habib je za okršaj na priredbi UFC 242 zaradio 6 miliona dolara.

White je u međuvremenu potvrdio kako je Tony Ferguson sljedeći u redu za borbu protiv neporaženog Habiba, a UFC legenda Georges St-Pierre je rekao da je to "100 posto" zasluženo.