UFC 219
19

Habib Nurmagomedov demolirao Barbozu pa prozvao McGregora i Fergusona

Piše: N. K.
Habib Nurmagomedova (Foto: UFC)
Habib Nurmagomedova (Foto: UFC)
Ruskog borca Habiba Nurmagomedova posljednji put smo u oktagonu vidjeli prije 13 mjeseci, a njegov dugoočekivani povratak dogodio se na posljednjem UFC eventu godine - sinoćnjem UFC 219 u Las Vegasu.

Neporaženi Nurmagomedov na impresivan je način, jednoglasnom sudijskom odlukom, slavio protiv Edsona Barboze dobivši nadmoćno sve tri runde.

Rus je demolirao jednog od najboljih boraca u lakoj kategoriji, konstantno ga je udarao, rušio i pritiskao uz ograda te je izgledalo kao da ga može završiti u bilo kojem trenutku.

"Mogao sam ga završiti, ali nisam htio. Nisam se borio više od godine dana i želio sam odraditi svih 15 minuta", rekao je Nurmagomedov pa prozvao Conora McGregora i Tonyja Fergusona, vlasnike pojasa u lakoj kategoriji.

"Mogu se boriti s Conorom i Tonyjem u istoj večeri. Ne šalim se. Dajte mi sat vremena odmora i mogu se sada boriti za pojas. Spreman sam", rekao je Nurmagomedov.

Cris Cyborg je u glavnoj borbi večeri u Las Vegasu odbranila titulu prvakinje u perolakoj kategoriji, nakon što je u pet brutalnih rundi slavila protiv Holly Holm.

Borba je bila tijesna, ali je na kraju bila jednoglasna odluka sudija.

UFC 219 rezultati:

Cris Cyborg pobijedila Holly Holm jednoglasnom sudijskom odlukom (49-46, 48-47, 48-47)

Habib Nurmagomedov pobijedio Edsona Barbozu jednoglasnom sudijskom odlukom (30-25, 30-25, 30-24)

Dan Hooker pobijedio Marca Diakiesea gušenje (R3, 0:42)

Carla Esparza pobijedila Cynthiju Calvillo jednoglasnom sudijskom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Neil Magny pobijedio Carlosa Condita jednoglasnom sudijskom odlukom (30-27, 30-27, 29-28)