Vrijeme brzo prolazi
79

Habib nagovještava otkazivanje meča: Svi su kod kuće, a ja da se idem boriti?

N. K.
Habib Nurmagomedov (Foto: Instagram)
Habib Nurmagomedov (Foto: Instagram)
UFC-ov prvak Habib Nurmagomedov prvi put se javio nakon odlaska u Dagestan i to sa zabrinjavajućom porukom budući da bi i peti put mogla biti odgođena njegova borba protiv Tonyja Fergusona.

"Biti kod kuće u karantinu i čitati reakcije ljudi na moju borbu, čini se da bi cijeli svijet trebao biti u karantinu, vlade svih država, zvijezde širom svijeta pozivaju ljude da ostanu kod kuće i slijede sigurnosne upute kako bi se smanjilo širenje virusa, a Habib je jedini koji je oslobođen svih obaveza i tu je da zastupa slobodnu volju i trenira i leti svijetom, sve radi borbe? Sve razumijem i definitivno sam više uznemiran od vas što se tiče odgode borbe. Imao sam mnogo planova nakon borbe, ali to sad ne mogu kontrolisati. Najveće zemlje i najveće kompanije našeg vremena su šokirane događajima, svaki dan situacija se neočekivano mijenja. Ali Habib bi se još uvijek trebao boriti, je li to ono što mislite? Pazite na sebe i stavite se u moje cipele", napisao je Habib na Instagramu.

Podsjetimo, Rusija je zabranila letove u inostrantvo pa bi tako Habib poveo sa 3:2 u otkazivanju ovog dugo iščekivanog meča.

Iako borba koja treba da se održi 18. aprila još uvijek nije službeno otkazana, nakon ove poruke Habiba čini su kako su šanse za nju zaista jako male.