Napravio nesmotren potez
841

Habib na dočeku u Dagestanu: Izvinite, nisam se mogao suzdržati

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
UFC šampion u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov nakon spektakularne borbe i pobjede protiv Conora McGregora vratio se kući, a na stadionu Anžija u Mahačkali priređen mu je sjajan doček.

Ovo je bila 27. pobjeda Dagestanca u UFC-u, čime je zadržao maksimalan skor od 27-0. Nakon borbe Habib je izletio iz ringa i napao McGregorovog trenera, njegovi ljudi nasrnuli su na Irca u ringu, a zbog svega se očekuju drastične kazne zbog kojih bi Habib čak mogao ostati bez pojasa.

Nakon povratka kući Habib se izvinio navijačima te je poručio da se nada kako ih nije povrijedio zbog nesmotrenog poteza.

"Nadam se da vas nisam povrijedio onim što sam napravio poslije borbe. Pokušao sam se suzdržati, ali nisam uspio", istakao je Habib koji je potom pokazao pojas te je dobio veliki aplauz prisutnih, pa nastavio:

"Molio sam Boga za samo jednu stvar, a to je da ostanem sam u kavezu s onim klovnom. To sam od Njega tražio svaki dan. Molio sam se da ne budemo povrijeđeni, da završimo mjerenje, povratimo snagu i na kraju da nas zaključaju u kavezu. Puno je toga rečeno van oktagona, a ja sam ponavljao da ne odgovaram za postupke kada se vrata zatvore", kazao je Habib.

Podsjećamo, predsjednik UFC-a Dana White izjavio je kako ga je Conor McGregor već kontaktirao tražeći ekspresni revanš protiv Habiba Nurmagomedova, ali zvaničnih informacija o tome još uvijek nema.