Habib kao uzor: Ne volim te priče, slijedim jedino primjer poslanika Muhammeda

Habib kao uzor: Ne volim te priče, slijedim jedino primjer poslanika Muhammeda
3.024
F. Z.
6.2.2020. u 12:19
91
komentara
3k

dijeljenja
Habib kao uzor: Ne volim te priče, slijedim jedino primjer poslanika Muhammeda Habib Nurmagomedov (Foto: AFP)
UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov, koji još uvijek ne zna za poraz u ovom takmičenju, 19. aprila u Barclays centru u Brooklynu borit će se protiv Tonyja Fergusona.
Habib se vrijedno priprema za borbu s Fergusonom, a uoči okršaja s Amerikancem dagestanski borac je poručio kako ne voli kada kažu da je on primjer koji treba slijediti.

View this post on Instagram

Самый большой минус в популярности я нашёл - это когда люди думают или же называют тебя примером для подражания. - Я таким не являюсь и никогда не хотел быть таким. - Я мусульманин и как для верующего человека у нас в религии есть пример для подражания, это посланник Аллаха - Мухаммад ( да благословит его Аллах и да приветствует) - Я считаю, что ни я и ни один боец и вообще ни одна знаменитость не заслуживают этого права - быть примером для подражания. - Я могу научить людей в сфере единоборств, но в жизненных ценностях мы все нуждаемся в наставлениях и в напоминаниях.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on


"Najnegativnije u stečenoj popularnosti je kada ljudi misle da ste primjer ili vas zovu primjerom koji treba slijediti. Nisam nikada bio takav i ne želim biti. Ja sam musliman i kao vjernik u svojoj religiji imam primjer koji treba slijediti, a to je primjer Allahovog poslanika Muhammeda", napisao je Habib i dodao:

"Vjerujem da ni ja, ni bilo koji drugi borac, kao ni poznata osoba ne zaslužujemo pravo da budemo primjer koji treba slijediti. Ja mogu podučavati ljude u oblasti borilačkih vještina, ali kada je riječ o životnim vrijednostima, svi mi trebamo pouku i podsjetnike", istaknuo je Habib.
Prijavi grešku


Komentari (91)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...