Problemi za UFC
16

Habib i Ferguson zbog poteza Rusije vjerovatno ponovo ostaju bez borbe

F. Z.
Habib Nurmagomedov i Tony Ferguson će se boriti za titulu
Habib Nurmagomedov i Tony Ferguson će se boriti za titulu
Rusija će zatvoriti svoje granice 30. marta kako bi suzbila širenje koronavirusa, a to bi moglo značiti i definitivno otkazivanje borbe između Habiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona.
Mjera će stupiti na snagu za sva vozila, željezničke i pješačke punktove i odnosi se i na ruske granice na moru, a neće se odnositi na ruske diplomate i vozače teretnih kamiona.

Da li će Putin dozvoliti i Nurmagomedovu da napusti zemlju ukoliko uporni Dana White uspije dogovoriti posljednje detalje koji se tiču lokacije i organizacije događaja ostaje da se vidi. Problem je veći samim tim što su suspendovani svi međunarodni letovi za Rusiju, kako komercijalni tako i čarter.

Prvi čovjek UFC-a Dana White je u razgovoru s Mikeom Tysonom rekao da će uraditi sve da se UFC 249, koji je planiran za 18. april u Barclays Centru u Brooklynu, na kraju održi na nekoj drugoj lokaciji.

"Svaki dan se budim s tim mislima. Svaki put kada nešto isplaniramo to propadne. Moram raditi ponovo i tako svaki put. Imam četiri ili pet lokacija trenutno. Pokušat ćemo to napraviti. Potom ćemo vidjeti ko može doći, a ko ne i tako praviti raspored borbi", rekao je White Tysonu.

Da li će White uspjeti riješiti i ovaj novi problem, ostaje nam da vidimo. Russia Today piše kako je odluka Rusije vjerovatno i znak da od borbe između Fergusona i Nurmagomedova nema ništa.

UFC je do sada četiri puta zakazivao borbu između Nurmagomedova i Fergusona. Prvi put 2015. godine nakon što je Nurmagomedov povrijedio rebra, a potom 2016. godine nakon što je Ferguson imao problema s plućima. Potom je 2017. godine borbu zbog nove povrede otkazao Nurmagomedov, a onda se 2018. godine povrijedio Ferguson.