Obratio se javnosti
1.3k

Habib: Hvala Bogu ja sam neporažen, a zašto niko ne priča o McGregorovim vrijeđanjima?

Klix.ba
Habib Nurmagomedov je došao na konferenciju za medije nakon što je pobijedio Conora McGregora na UFC-u 229 u Las Vegasu i u manje od pet minuta objasnio je šta se dogodilo nakon njegovog meča.

"Želim prvo Sportskoj komisiji Nevade reći 'oprostite'. Ovo nisam bio ja. Ne ponosim se time. Ne mogu vjerovati da se samo priča o meni jer sam preskočio kavez, a ne pričate o tome što je ovaj napravio prije borbe. Govorio je o mojoj religiji, mom ocu, mojoj porodici. Napao je autobus pri čemu je mogao ubiti nekoga. Zašto ne govorite o tom sra*u?", rekao je Habib.

Neporaženi prvak je podsjetio kako je rekao da je McGregor i cijeli njegov tim mašina za tapkanje.

"Ušao sam u ovaj sport da ga promijenim. Ne želim da se ubuduće vrijeđa, govori o religiji, vrijeđaju porodice. To je loše. To se mora promijeniti. Hvala Allahu, pojas je tu te sam i dalje neporaženi prvak. Hvala svima, Sportska komisija Nevade i Las Vegas, oprostite mi. Vidimo se", rekao je Habib i napustio konferenciju za medije manje od pet minuta nakon što je sjeo na stolicu.

Podsjetimo, u najvećem meču u UFC-ovoj historiji, na UFC-u 229 u Las Vegasu, Habib je pobijedio McGregora gušenjem u 4. rundi.