Bori se i Ahmed Vila
61

Gdje gledati EMC 9 spektakl na kojem nastupaju Denis Stojnić i Erko Jun

D. P.
Stojnić u borbi protiv Ćuka
Stojnić u borbi protiv Ćuka
Večerašnji MMA spektakl u Dusseldorfu, na kojem će nastupiti i nekoliko bosanskohercegovačkih boraca, moći će se uživo pratiti putem direktnog prijenosa na YouTubeu.
Promocija Elite MMA Championship organizuje EMC 9 priredbu u Dusseldorfu. U pitanju je promocija pod vlasništvom braće Dijaković i UFD Gyma, pa će tako nastupiti veliki broj regionalnih boraca.

Bh. MMA borac Denis Stojnić večeras se vraća u oktagon nakon nešto manje od godinu dana pauze, a rival će mu biti Ivo Ćuk. U pitanju je austrijski borac hrvatskog porijekla koji ima skor od 19 pobjeda i 11 poraza.

"Očekujem pobjedu, ne potcijenjujem nikoga. Skor protivnika govori da je ozbiljan i iskusan borac. Ima više od 30 borbi (19 pobjeda i 11 poraza). Sve vrijeme treniram, nisam stajao i spreman sam za meč. Ovo je teška kategorija i jedan udarac može da odlučiti sve", rekao je Stojnić uoči borbe.

Sve karte za ovaj event su rasprodate. Inače, na ovom događaju najavljen je veliki broj bh. navijača koji žive u Njemačkoj, a koji će doći da podrže Stojnića u borbi.

Večeras se borbama vraća i Erko Jun. Ovaj bh. borac će nastupiti protiv Szymona Wrzesiena iz Poljske.

"Spreman sam, pobjeda je naša, ima da ga 'razvalim', pokazat ću ko sam i šta sam, da dolazim iz BiH", istakao je nedavno Erko Jun.

Nakon osam mjeseci nastupit će i Ahmed Vila koji će za rivala imati Saida Eidija.

"Meč protiv Eidija dolazi nakon osam mjeseci od moje posljednje borbe i veoma mi je važan, a svaka nova borba donosi novi izazov bez obzira na protivnika. Očekujem svoj dobar nastup, vjerujem u sebe i ono što sam uradio tokom priprema. Sve ću pokazati u kavezu", rekao je Vila.

Glavne borbe u kojima nastupaju Jun i Stojnić kreću u 22 sata. Borbe možete gledati na YouTube kanalu koji slijedi: