Spektakl u Rijadu
84

Gdje gledati boksersku borbu stoljeća između Oleksandra Usika i Tysona Furyja

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Oleksandar Usik i Tyson Fury će sutra (subota) u saudijskom Rijadu odlučiti ko je najbolji bokser u teškoj kategoriji na svijetu, a za ovaj meč je osiguran i direktan prijenos.
Njihova borba je ustvari bokserska borba stoljeća u kojoj će pobjednik po prvi put nakon 1999. godine i Lennoxa Lewisa objediniti sve bokserske titule teške kategorije na jednom mjestu i s pravom se moći nazvati prvakom svijeta.

Prvi put nakon što je WBO priznat kao elitna bokserska organizacija čime se pridružio IBF-u, WBA-u i WBC-u, teška kategorija bi trebala dobiti apsolutnog prvaka odnosno nositelja sva četiri pojasa u boksu što od 2007. godine kada se dogodilo uvođenje WBO pojasa među četiri elitna, niko nije ostvario.

Usik je vlasnik WBA, WBO i IBF titule, a Tyson Fury WBC naslova pa je ulog apsolutno sve i pobjednik će postati apsolutni prvak kraljevske kategorije svjetskog boksa.

Posljednji apsolutni prvak svijeta bio je Lennox Lewis, ali u vrijeme dok WBO još nije ušao u elitnu grupu.

Prma trenutno dostupnom rasporedu, glavni program priredbe bi trebao krenuti u 18:00 sati po našem vremenu, a centralni meč bi trebao početi oko ponoći.

Prijenosa u Bosni i Hercegovini neće biti budući da je vlasnik prava DAZN koji se od početka organizacije priredbi u Saudijskoj Arabiji pridržavao prakse da nikome ne prodaje prava prijenosa.

Ukoliko želite gledati bokserski spektakl trebat će vam pretplata na DAZN koja iznosi 9.99 eura i onda nakon toga kupnja PPV prijenosa meča koja se plaća dodatnih 19.99 eura.