Nepotrebna izjava
53

Fury razočaran nakon poraza od Usika: Ukrajina je u ratu pa su njemu dali pobjedu

N. K.
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Britanski bokser Tyson Fury nije bio zadovoljan sudijskom odlukom kojom je sinoć izgubio od Oleksandra Usika te je smatrao kako je on zaslužio pobjedu.
"Smatram da sam ja pobjednik ove borbe. Iako je on dobio nekoliko rundi, ja sam ih dobio više. Međutim, njegova zemlja je u ratu pa su stali na njegovu stranu i dali mu pobjedu. Ovo je bila jedna od najlošijih odluka u historiji boksa", rekao je Fury kojem je ovo prvi poraz u karijeri.

Istakao je da mu sada slijedi mali odmor pa onda priprema za revanš s Usikom.

"Sada se idemo malo odmoriti i onda ćemo se vidjeti na revanšu u oktobru. Iako sam ja pobjednik ove borbe, neću sad sjesti, plakati i tražiti izgovore. Vratit ću se i idemo opet u ring", rekao je Fury.

Podsjetimo, Usik je sinoć u fantastičnoj borbi stoljeća podijeljenom sudijskom odlukom pobijedio Furyja i ujedinio sve titule u teškoj bokserskoj kategoriji.

Dvojica sudija bodovala su borbu 115:113 i 114:113 u korist Usika, dok je jedan sudija bodovao 114:113 u Furyjevu korist.

S obzirom na to da engleski mediji pišu o klauzuli u ugovoru koja garantuje revanš već u oktobru, ne bi trebalo da dugo čekamo na novi okršaj dvojice teškaša.