Sjajan potez
100

Fury pokazao veličinu posjetom Schwarzu u svlačionici nakon nokauta

Klix.ba
Detalj iz borbe (Foto: AFP)
Detalj iz borbe (Foto: AFP)
Britanski teškaš Tyson Fury dobio je mnogo kritika zbog odluke da se bori s Tomom Schwarzom, kojeg je sinoć lagano pobijedio nokautiravši ga u drugoj rundi.

Iako to nije bilo u stilu Deontaya Wildera, ipak je to još jedan pozitivan korak u Furyjevom impresivnom povratku.

Schwarz (25) je zaradio prvi poraz u karijeri nakon nekoliko brzih kombinacija Kralja cigana. Ipak, nakon što je "uništio" svog protivnika, Fury je posjetio Toma i njegovu ekipu u svlačionici, a prvo je razgovarao s njegovim ocem.

"Vaš sin je uradio odličan posao, trebate biti ponosni na njega. On je dobar momak", rekao je Fury, a onda se okrenuo Schwarzu.

"Bog te blagoslovio i slušaj, želim da dođeš u Englesku i treniraš sa mnom. I pokušat ću te ubaciti na moju listu kada budem imao sljedeću borbu. To je obećanje, a ja ne govorim stvari ako nisu sigurne. Želim da dođeš i treniraš sa mnom. Vratit ćemo se bolji. Borio si se protiv svjetskog prvaka u boksu, mlad si momak i vratit ćeš se opet", rekao je Fury.

Sjajan potez i podsjećanje da bivši svjetski prvak osim svoje hrabrosti ima i brižnu stranu. Mnogi obožavatelji Furyja bi željeli da se ponovo bori s Schwarzom, za kojeg kažu kako se nije osramotio jer se borio protiv najboljeg boksera u ovom trenutku.