Trening mu pomaže
6

Fury opet razmišlja o smrti: Subota je najljepša, ali nedjeljom uvijek mislim o tome

K. H.
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Britanski bokser Tyson Fury otkrio je da mu je nedjelja ubjedljivo najgori dan u sedmici, a kazao je da bi umro za manje od godinu dana kada bi prestao trenirati.

Fury je ranije imao velike probleme s depresijom i u jednom trenutku je čak izgledalo kao da se nalazi na ivici života, ali se uspio nekako vratiti boksu, počeo je opet trenirati, riješio se poroka i nastavio s karijerom.

Britanski bokser je otkrio da velike probleme ima nedjeljom jer tim danom najviše razmišlja o smrti.

"Ubjedljivo najviše volim subotu, taj dan ustanem ranije i dugo trčim, a nakon toga puno vremena provodim s djecom. Onda dođe nedjelja kada sam uglavnom sam, nisam depresivan, ali sklon sam razmišljanju o smrti i svaki put je isto. Nedjelja mi izgleda kao kraj svijeta i ne živi mi se više, tako je barem kod mene. Kako se bliži noć, tako više razmišljam o treningu u ponedjeljak i odmah sve bude bolje", otkrio je Fury.

Nakon toga, on je rekao da bi umro za manje od godinu dana ukoliko bi prestao trenirati.

"Kada bih prestao trenirati umro bih za manje od godinu dana, siguran sam u to", kazao je on.

Linearni svjetski prvak u teškoj kategoriji Fury se 22. februara bori s neporaženim WBC kraljem Wilderom u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu. Dvojac se prethodno borio u decembru 2018. godine u Los Angelesu, a meč je završen neriješenim rezultatom iako su mnogi smatrali kako je Fury bio dominantniji borac.