Brutalno iskren
32

Fury: Niko više ne voli Joshuu, pa njega je nokautirao mali debeli momak

N. K.
Joshua, Ruiz i Fury (Foto: Screenshot)
Joshua, Ruiz i Fury (Foto: Screenshot)
Tyson Fury tvrdi kako više niko ne voli Anthonyja Joshuu nakon što je doživio težak poraz od Andyja Ruiza kojeg je nazvao malim debelim momkom.

Joshua je izgubio svjetske titule u teškoj kategoriji u velikom okršaju u New Yorku, ali ima priliku vratiti pojaseve kada se 7. decembra u Saudijskoj Arabiji ponovo sastane s Ruizom.

Fury se, s druge strane, vraća u akciju u septembru, kada će se suočiti s Ottom Wallinom i vjeruje da bi poraz uništio njegov status kao borca. Osjeća da se upravo to dogodilo s Joshuom.

"Ljudi nisu zainteresovani za pretučene borce. To smo vidjeli u duelu Joshue protiv Ruiza. Bio je velika stvar napravljena od mramora, a onda je pretučen i to ga je nokautirao debeli momak", rekao je linearni prvak u teškoj kategoriji.

"Svi govore 'ovog momka je nokautirao ovaj mali debeli momak'. I sada, više niko ga ne voli. To je svjetski kliše: Kada si pretučen, niko te ne želi više znati, jer svi vole pobjednika", dodao je Fury.

Podsjetimo, Furyju sada slijedi duel s neporaženim Šveđaninom, a onda u prvim mjesecima naredne godine i okršaj s Deontyem Wilderom.