Meč bez pobjednika
130

Fury: Hvala ti Wilderu na ukazanoj prilici, svijet zna istinu i kralj cigana se vratio

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Najveći bokserski meč godine između Deontayja Wildera i Tysona Furyja završen je bez pobjednika, a nakon meča samoprozvani kralj cigana zahvalio se Amerikancu na prilici i poručio da će revanš sigurno dogoditi.

"Siguran sam da ćemo dogovoriti revanš, hoćemo sto posto", najavio je Fury odmah nakon meča.

Fury je nakon toga rekao da su Wilder i on najbolji teškaši svijeta, ali da postoji još jedan - Anthony Joshua. Tu priliku iskoristio je kako bi ga "prozvao".

"Wilder i ja smo najbolji teškaši svijeta, mada postoji još jedan, ali on je pilić. Joshuo, gdje si?", provocirao je u svom stilu Fury.

Samoprozvani kralj cigana ove godine vratio se u trenažni proces i još jednom je pokazao o kakvom šampionu se radi. Fury se ne tako davno nalazio na ivici životne provalije, kokain i alkohol gotovo su mu uništili život, a u posljednji trenutak odustao je od samoubistva. Uspio se vratiti, a Wilderu se nakon borbe gospodski zahvalio na pruženoj prilici.

"Bio sam srušen, ali bez obzira na to vjerujem da sam pobijedio. Iskazao sam se profesionalizmom, a tebi Wilderu hvala i Bog te blagoslovio na ovoj prilici. Kralj Cigana se vratio, svijet zna istinu! Borben sam čovjek, Isus me kontroliše i zato nikada neću pasti. Večeras sam se borio srcem. Sada isključivo želim biti sa svojom porodicom jer sam 10 sedmica bio razdvojen od njih", kazao je Fury.

Prvi sudija ovog epskog meča odlučio je pobjedu pripisati Wilderu, drugi je bio za Furyja, a na odlučujućoj kartici pisalo je 113-113.