Završio karijeru
99

Filipović: Pijem četiri vrste tableta svaki dan i postajem svjestan da je kraj

Klix.ba
Mirko Filipović
Mirko Filipović
Bivši hrvatski borac Mirko Filipović polako se oporavlja od moždanog udara zbog kojeg je prije sedam sedmica potpuno neočekivano prekinuo karijeru.

Cro Cop je iznenadio hrvatsku javnost informacijom da je preživio moždani udar te da zbog toga više ne smije dobiti nijedan udarac u glavu, što je označilo kraj njegove velike karijere. Sedam sedmica nakon zvaničnog završetka karijere Mirko se polako vraća treninzima i osjeća se bolje, ali još uvijek mora paziti na svoje zdravlje.

"Dobro se osjećam, ali pijem četiri vrste tableta svaki dan i tako moram raditi još najmanje mjesec dana. Treninzi su mi za sada reducirani", kazao je Filipović u razgovoru za hrvatsku Novu TV.

Nakon toga Cro Cop je rekao da ide korak po korak i da ne želi previše planirati jer nikada ne zna šta ga očekuje, ali da ima u planu održavanje seminara i učenje drugih boraca.

"Idem korak po korak, ali ko zna šta život sutra nosi. Imao sam milion planova prije sedam sedmica pa mi se čitav svijet srušio u jednom trenutku. Bio sam tu, vrtio sam glavom lijevo-desno i onda sam se onesvijestio", objasnio je Cro Cop.

Hrvatski borac je za kraj rekao da nema za čim žaliti i da je imao veliku karijeru, a i da mu je život opušteniji otkako se povukao iz ringa.

"Imao sam bogatu karijeru i nemam za čime žaliti. Osjećam se malo čudno i još uvijek polako postajem svjestan da borbi više nema, ali mi je život malo opušteniji", kazao je Filipović za kraj.