Dvoboj legendi
26

Fedor brutalno nokautirao Rampagea i objavio kraj velike karijere

N. K.
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Samo dvije minute i 44 sekunde bile su dovoljno 43-godišnjem Fedoru Emelianenku da nokautira Quintona Jacksona (41) na priredbi koja se održala u Japana.

Fedor je dominirao od samog starta, žestoko udarao popularnog Rampagea koji nije ni ozbiljnije zaprijetio, a polovinom prve runde nokautom je podsjetio na stare dane.

"Veoma sam sretan da sam još jednom ovdje i da sam vas zabavio. Tu sam postao pravi borac i gdje ste me zavoljeli, hvala vam. Nažalost, moram reći da moja karijera završava gdje je sve počelo. To je ovdje u Japanu. Oprostit ću se s pobjedom i hvala svima koji su me bodrili", rekao je Posljednji car.

Ključni detalj borbe dogodio se polovinom prve runde kada je masivni Rampage gubio snagu pa se krenuo povlačiti prema sredini ringa, a tada je naletio na strašan desni kroše od kojeg je samo pao i gestom pokazao sudiji da je kraj.

Podsjetimo, Fedor se posljednji put borio u Saitama Areni prije četiri godine, a legendarni Rus je u Japanu predmet obožavanja.

I ovaj put je Posljednji car dočekan u skladu s nadimkom budući da mu je klicala cijela dvorana želeći na taj način odati počast jednom od najvećih boraca koji se borio u nekada slavnim japanskim organizacijama.