Zaslužen uspjeh
1.2k

Fantastična Larisa Cerić prvoplasirana na Svjetskoj rang listi

Piše: D. B.
Larisa Cerić (Foto: D. S./Klix.ba)
Larisa Cerić (Foto: D. S./Klix.ba)
Nakon novog velikog uspjeha na Evropskom prvenstvu za seniorke u Tel Avivu i bodova koje je tamo osvojila kao viceprvakinja Evrope u kategoriji + 78 kilograma, najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić Larisa Cerić konačno se našla na 1. mjestu Svjetske rang liste.

Novi veliki uspjeh naše sportske heroine kojoj su uz srebro na EP za dolazak na prvo mjesto pomogli bodovi koje je osvojila kao pobjednica ovogodišnjeg Grand Slama u Ekaterinburgu, treće mjesto na Mastersu u Saintpetersbourgu 2017. godine, kao i prvo mjesto na Grand Prixu u Zagrebu također prošle godine.

Ovo je prvi put od sticanja nezavisnosti, a vjerovatno i prvi put ikada da jedan bosanskohercegovački sportista, odnosno sportašica, zauzme prvo mjesto na nekoj od seniorskih rang lista svijeta.

"Ponosan je Judo BIH, ponosan je selektor prof.dr Branislav Crnogorac na našu sportsku heroinu. Ponosni su svi bosanskohercegovacki prijatelji sporta. Ovo je još jedan veliki signal svima onima koji vode brigu o našem sportu da je BIH rasadnik vrhunskih sportista i da konačno trebaju obratiti pažnju i na adekvatan način podržati one koji mogu na predstojećim Olimpijskim igrama na dostojan i dostojanstven način predstavljati našu domovinu. Larisa Cerić na najbolji način već niz godina predstavlja sport BiH na međunarodnoj sceni, ali uvjeti u kojima radi i dalje su potpuno neadekvatni rezultatima koje postiže. Ali, ova sportska heroina i dalje stoički drži snažno zastavu Bosne i Hercegovine i odoljeva svim nedaćama na koje nailazi u radu sa onima koji je prate i koji joj pomažu u radu. Rezultati Larise Cerić već odavno zavrjeđuju divljenje, ona je ponos, najsvjetliji primjer kako se radi i bori za našu jednu i jedinu domovinu", saopćeno je iz JSBiH.