Nakon velike pobjede
691

Fabjan otišao na kafu kod poznatog bh. hafiza Kur'ana, otkrio čime je psihički "ubio" Spahovića

H. H.
Miran Fabjan i Dževad Gološ (Foto: Instagram)
Miran Fabjan i Dževad Gološ (Foto: Instagram)
Slovenac Miran Fabjan je nokautom u trećoj rundi pobijedio bosanskohercegovačkog borca Tomislava Spahovića, a nakon trijumfa zaputio se u Mostar gdje se družio sa poznatim bh. kurra hafizom Dževadom Gološom.

Gološ je na društvenim mrežama objavio njihovu zajedničku fotografiju iz Mostara, uz opis: "Kafa sa našim šampionom".

Fabjan je ranije s javnošću podijelio da ga je u islam uveo proslavljeni bh. borac Dževad Poturak, a prethodno je Slovenac imao velikih životnih problema te je, kako kaže, razmišljao o samoubistvu.

Podsjetimo, popularni Slovenski Rocky slavio je prekidom u trećoj rundi nakon što je nekoliko puta slao na pod Spahovića.

Iako je svojim izjavama ranije znao izazvati zvižduke sarajevske publike, na kraju su prisutni u Zetri Fabjanu aplaudirali poslije pobjedničkog govora, a u izjavi za YouTube kanal FNC otkrio je čime je psihički "ubio" Spahovića kojeg je konstantno provocirao.

"Skandirao sam i ja 'Tomo, Tomo' uz publiku da dam podršku prijatelju. Vidjelo se koliko sam nadmoćan u stojci. Nema u Evropi MMA borca koji može sa mnom raditi na nogama. Vidi se tu David i Golijat. Lupao sam low kickove, ja sam pričao on slušao, sve što pokušava ja vidim. Telefonirao mi je. Jednom je rekao auuu. Pitao sam ga jesi li to viknuo auu, pitao sam i sudiju, rekao mi je da ne pričam i da radim. Sve vrijeme sam pričao s njim, to ga je psihički ubijalo. Početnik je kao i momci sa 7-0, 9-2, 5-0 i takvi me nikad neće pobijediti. To su momci koji nemaju iskustva, takav sam i ja bio tamo 2006. godine", kazao je Slovenac.

FNC 14 spektakl opravdao je očekivanja gledalaca u Zetri, a priredbu je ispratilo devet borbi u različitim kategorijama.