280 takmičara
44

Evropski Judo kup Sarajevo open 2017 se održava 29. i 30. aprila

Klix.ba
Evropski Judo kup TOP ranking za seniore i seniorke pod nazivom Sarajevo open 2017 održat će se 29. i 30. aprila u KSC Ilidža.
Na Evropa kupu nastupit će 24 zemlje među kojima su Albanija, Australija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Finska, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Izrael, Italija, Luksemburg, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, San Marino, Srbija, Slovenija, Švicarska, Turska i Velika Britanija sa 280 takmičara i takmičarki, među kojima se nalaze i predstavnici najjačih judo nacija kao što su Francuska, Rusija, Mađarska i druge.

Na takmičenju će učestvovati velike judo zvijezde, a među njima su Rus Khasan Khalmurzaev, aktuelni olimpijski pobjednik iz Rija 2016. godine u kategoriji -81 kg, Francuz Loic Pietri, bivši prvak svijeta u kategoriji -90 kg, Francuz Alexandre Iddir, osvajač evropske medalje za seniore u kategoriji -100 kg i mnogi drugi.

Ovo je svakako izvrsna prilika za naše repretentativce da brane boje Bosne i Hercegovine na domaćem terenu. Naš tim će predstavljati Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg, Petar Zadro u kategoriji -66 kg, Toni Miletić u kategoriji -90 kg, Nikola Boljanović u kategoriji -73 kg i drugi mladi reprezentativci čije vrijeme tek dolazi i za koje je ovo zasigurno izvrsna prilika da nastupe na jednom velikom seniorskom takmičenju. Reprezentacija BIH će biti hendikepirana zbog lakših povreda naše najbolje takmičarke u ženskoj konkurencije Larise Cerić i našeg najboljeg takmičara u muškoj konkurenciji Haruna Sadikovića.

Ulaz je za oba dana takmičenja slobodan.