Gost Dževada Poturka
88

Ernesto Hoost održao seminar u Sarajevu i bh. borcima prenio svoje bogato iskustvo

Piše: D. B.
Legendarni holandski borac Ernesto Mr. Perfect Hoost u nedjelju je u Sarajevu održao seminar na kojem je prenosio svoje bogato iskustvo iz kickboksa bh. borcima i ljubiteljima borilačkih vještina.

Četverostukog K1 WGP šampiona Hoosta je u Sarajevo pozvao i doveo naš najbolji K1 borac Dževad Poturak koji je u izjavi za portal Klix.ba otkrio svoje utiske o seminaru.

"Iza nas je jedna sjajna noć, družili smo se s velikim šampionom te našim šampionima koji su došli i dali nam podršku. Seminar je uspješno održan, odradili smo trening koji je trajao dva i po sata. Pokazivali smo i uvježbavali različite tehnike, program je bio zaista bogat", izjavio je Poturak za portal Klix.ba.

Kako sampion udara low kick

Posted by Срђан Злопоглеђа on Sunday, January 14, 2018

Na seminaru je bilo mnogo poznatih s bh. borilačke scene, a Poturka i njegovog gosta su podržali njegova porodica i brojni prijatelji.

"Prezadovoljni smo seminarom, imali smo veliku podršku. Uz mene je bio moj brat Dženan Poturak, moja supruga Samra i porodica, kao i moji prijatelji Adnan Redžović, Ahmed Vila, Nermin Bašović, Haris Ćutuk, Safet Kapo, Redžep Halilović, Sanid Imamović, Amel Kalušić, Srđan Jokić, Boško Pavičević, Aleksandar Stojković, Marko Krušić, Esmir Eskić, Dario Kadić i drugi", rekao je naš borac.

Posted by Срђан Злопоглеђа on Sunday, January 14, 2018

Hoost će biti u Poturkovom uglu tokom borbe koja ga čeka 3. feburara u Wroclawu u Poljskoj, gdje će imati revanš protiv Poljaka Michala Turynskog koji mu je oduzeo WAKO pojas u Zetri.

"Dogovorili smo se da Hoost bude u mom uglu, u Poljsku putujemo 1. februara", završio je Poturak.