Nedavno snimio spot
362

Erko Jun nakon brutalnog nokauta: Uskoro se vraćam u oktagon, ponosan sam na Ahmeda Vilu

D. B.
Bh. MMA borac Erko Jun proteklog je vikenda odradio još jednu sjajnu borbu koju je okončao spektakularnim nokautom. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o svom meču, planovima za naredni period te pjesmi koju je snimio s reperom Kamilom Büyükbayrakom.

Jun je dugo čekao ovaj meč, a kada ga je napokon dočekao nakon višemjesečnih priprema, ekspresno je nokautirao Poljaka Pawela "Trybsona" Trybalu za 56 sekundi.

"Bio sam maksimalno spreman, pripreme su dugo trajale jer sam se trebao boriti u organizaciji Brave u septembru. To je otkazano pa smo čekali termin u oktobru, novembru i na kraju smo dobili ovu ponudu. I ova borba se trebala održati u decembru, ali je prebačena za januar. Dugo sam bio u pripremama, želio sam odraditi više borbi prošle godine, ali eto, šta je tu je", izjavio je naš MMA borac.

Nokaut je bio spektakularan i rezultat je dobre analize protivnika.

"Ne pravim grešku tako da tražim nokaut, on sam dođe. Moj trener je zaista dobar, analizirali smo protivnika i spremali smo se baš za ono što je on i radio. Probao me je pritisnuti uz kavez i ići na rušenje, a ja mu to nisam dozvolio i pogodio sam ga direktno u bradu, čime sam završio meč", rekao je Erko.

Nakon borbe je dobio mnogo pohvala sa svih strana.

"Organizatori su mi rekli da je ovo možda i najbolji nokaut koji su vidjeli na mečevima svoje organizacije. Ispalo je sjajno, mnogo se piše o tome, a dobio sam i čestitke nekih od najvećih boraca svijeta, koji su impresionirani nokautom. Drago mi je zbog toga, a posebno sam zadovoljan jer smo trener i ja uspjeli zahvaljujući ogromnom trudu i obavljenom poslu. To se jasno vidi u mom udarcu", istakao je 33-godišnji borac.

Iz ovog meča je izašao bez većih povreda.

"Hvala Bogu, nemam nekih povreda, osim što me malo lakat boli. To je prilično čudno jer nisam dobio nikakav udarac, ali se čini da su moja dva snažna udarca kojim sam ga pogodio u glavu dovela do manjih problema", otkrio je Jun.

O organizaciji Prime ima visoko mišljenje i namjerava se uskoro ponovo boriti na njenom eventu.

"Prime je izuzetno zanimljiva organizacija, rade i borbe jedan protiv dvojice, dvojica protiv dvojice, organizuju mečeve djevojaka, borci se bore s malim i velikim rukavicama, ima zaista svega. Veoma su gledani, a PPV je također na visokom nivou. Stoga i mogu dobro platiti svoje borce. S njima imam ekskluzivan ugovor u Poljskoj, a van ove zemlje se mogu boriti bilo gdje. Sad finaliziramo detalje za novu borbu, koja će se održati uskoro, tako da neću imati dugu pauzu", kazao je Erko.

Prilikom njegovog izlaska u oktagon je reper Kamil Büyükbayrak aka Bibič uživo izvodio pjesmu posvećenu našem borcu, koja nosi naziv "Erko Jun". Bibič je rođen u Poljskoj, njegv otac u Turskoj, a djed u Crnoj Gori.

"Izgradio je svoju rap karijeru u Poljskoj i ima mnogo pregleda. Ideju za pjesmu sam dobio kad sam potpisao ugovor za borbe u Poljskoj. Htio sam da, ako se vratim u ovu zemlju ponovo, to bude prava 'bomba'. Snimili smo pjesmu, a spot je nastao u Varšavi. Kad sam išao prema oktagonu, Kamil je imao nastup uživo. Nosio sam bh. zastavu, a on majicu s natpisom 'Free Palestine'. Ostavili smo snažan utisak, a mediji su također pisali o našoj pjesmi", istakao je Jun.

Bh. MMA borac Ahmed Vila također pravi sjajne rezultate, uvezao je pet pobjeda, a nedavno je potpisao za poljski KSW i pobijedio u svom debiju.

"Ponosan sam na Ahmeda, kao i na svakog borca iz našeg regiona koji napravi uspjeh. Uvijek kažem, onaj koji naporno trenira, zaslužuje uspjeh. On samo treba nastaviti ovako. KSW i Poljaci će ga zavoljeti zbog njegovih rezultata. I ja sam odlučio da se borim u Poljskoj jer njih ne zanima odakle si, ako si dobar borac, oni te poštuju. U odličnim sam odnosima s KSW-om, ustupili su sav moj materijal za moju. pjesmu", riječi su našeg sagovornika.

Erko voli doći u BiH, priželjkuje odmor kako bi mogao doći u domovinu, no to ovisi o obavezama.

"Iskreno, volio bih doći u BiH, treba mi malo odmora jer sam bio u procesu priprema osam mjeseci. Ipak, sad mi je malo gužva u rasporedu, vidjet ćemo. Želim doći i najesti se kako treba", završio je Jun.