Ubjedljiv trijumf
572

Ejla Makaš osvojila novu zlatnu medalju na taekwondo turniru u Sofiji

H. H.
Ejla Makaš (Foto: Facebook)
Ejla Makaš (Foto: Facebook)
Proteklog vikenda u Sofiji se održao internacionalni G2 taekwondo turnir "Ramus Sofia Open" na kojem su učestvovali takmičari iz Bosne i Hercegovine, a do zlatne medalje i novog velikog uspjeha stigla je Ejla Makaš.
Članica Taekwondo kluba Novi Grad osvojila je prvo mjestu u konkurenciji kadetkinja do 37 kilograma i još jednom je potvrdila da je jedna od najvećih nada bh. sporta.

Ona je na putu do zlata više nego ubjedljivo pobijedila predstavnice Bugarske, Srbije i Njemačke, te je ostvarila još jedan izuzetan uspjeh.

Ejla Makaš je prošle godine također došla do zlatne medalje u Sofiji u konkurenciji kadetkinja do 33 kilograma, a prethodno je na Evropskom prvenstvu 2020. godine osvojila bronzanu medalju.

Sestre Džejla i Ejla Makaš (Foto: Facebook)
Sestre Džejla i Ejla Makaš (Foto: Facebook)

U Sofiji je svoj debitantski nastup u konkurenciji seniorki imala i Džejla Makaš, ali je zaustavljena u prvom kolu od marokanske šampionke. Ipak, za nju je ovo takmičenje veliko iskustvo, s obzirom da se tek okušala na najvećoj sceni i počela je sa skupljanjem bodova za nastup na narednim Olimpijskim igrama.

Podsjetimo, najbolji bosanskohercegovački taekwondoista Nedžad Husić također je osvojio zlatnu medalju na Sofia Openu.

Husić je na turniru iz G2 serije u glavnom gradu Bugarske na putu do zlatne medalje pobijedio predstavnike Španije, Belgije, Srbije i Njemačke i zasluženo se u Bosnu i Hercegovinu vraća sa najsjajnijim odličjem.