Borba u Mađarskoj
12

Edin Puhalo u subotu u Budimpešti boksa protiv Joszefa Kormanyja

Klix.ba
Edin Puhalo
Edin Puhalo
Edin Puhalo alias Iron Puki, prvak Evrope u UBF asocijaciji, u subotu boksa svoj 11. profesionalni meč u Budimpešti protiv domaćeg borca Joszefa Kormanyja.

Kako nam je Puhalo kazao on je sa svojim timom i uz pomoć trenera Narcisa Kalajdžića u bokserskom kampu Iron Puki Boxing odradio vrhunske pripreme za meč.

"Pripremao sam se punih deset sedmica i hvala Bogu u odličnoj sam formi. Odradio sam u toku priprema preko 200 rundi sparinga sa momcima iz mog tima kao i sa timom Pretorian i potpuno sam spreman za meč u Mađarskoj. Ovaj meč mi je poprilično važan, dobro sam rangiran na svjetskoj BoxRec stranici i s obzirom da bih trebao vrlo brzo boksati za neku od najjačih svjetskih asocijacija, eventualnom pobjedom bih se još više približio tom velikom događaju koji je jednako važan, kako za mene, tako i za našu BiH", kazao nam je Puhalo.

On je naglasio da je izuzetno motiviran za predstojeću borbu, te da mu je kao i uvijek najveća želja donijeti još jedno zlato u svoju Bosnu i Hercegovinu.

Izrazitu zahvalnost Puhalo je izrazio svojim sponzorima na velikoj podršci, te obećao da će dati sve od sebe da i ovaj put predstavi BiH u najljepšem svjetlu.