Meč u Augsburgu
90

Edin Puhalo u revanšu protiv Ozena Cetkinaya želi nastaviti seriju pobjeda

Klix.ba
Iron Puki
Iron Puki
Jedan od najuspješnijih bh. boksera Edin Puhalo, alias Iron Puki, revanš meč za WBC titulu protiv Turčina Ozena Cetkinaya imat će u subotu u njemačkom Augsburgu.

"Ozen je tražio revanš i ja sam prihvatio. Ovo mi je vrlo važan meč i veliki izazov, jer želim da što prije dođem u sam vrh svjetskog boksa i na listu top 15 izazivača za svjetskog prvaka u nekoj od četiri najjače svjetske asocijacije - WBC, WBA, WBO i IBF", kaže naš bokser.

Puhalo je aktuelni prvak Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC. Ovo će biti njegov 17. profesionalni meč u dosadašnjoj karijeri u kojoj nije imao poraza, od čega je 15 mečeva dobio nokautom.

"Želja mi je da u ovoj godini postanem izazivač za WBC ili WBA interkontinentalnog ili svjetskog prvaka. Na dobrom sam putu u toj namjeri, a meč u Augsburgu je dobar test za to. Odradio sam odlične pripreme u svom Iron Puki Boxing kampu i spreman sam za novi izazov. Moj protivnik Ozen Cetkinaya boksao je s najboljim svjetskim bokserima, kao što su Juan Carlos Gomez, Manuel Charr i mnogi drugi. U Augsburgu se želim još jednom dokazati, a za meč imam veliku motivaciju jer sam već jednom pobijedio Cetkinaya. Hvala mojim prijateljima i sponzorima koji me prate i podržavaju", govori Iron Puki.