Borba 14. oktobra
165

Edin Puhalo u pohodu na novu titulu, sljedeća prepreka Mađar Adam Gyorkos

Klix.ba
Edin Puhalo
Edin Puhalo
Za bh. boksera Edina Puhala alias Iron Pukija 14. oktobar bit će simboličan u uspješnoj bokserskoj karijeri jer će imati 14. profesionalni meč, a protivnik je Mađar Adam Gyorkos.

Borba će biti održana u ljubljanskoj Areni Tivoli, koja će našem bokseru, ukoliko je završi pobjedom, dati mogućnost da već u novembru ove godine boksuje za WBA ili WBC titulu.

"Odradio sam odlične pripreme u Ulcinju, gdje sam imao vrhunske uslove za treniranje. U odličnoj sam formi i spremno dočekujem 14. oktobar, a nadam se i vjerujem da mogu pobijediti Mađara. Ostatak priprema sam odradio u svom 'Iron Puki boxing kampu' s mojim timom i trenerom Narcisom Kalajdžićem. Zahvalio bih se svima koji me podržavaju, mojim sponzorima, ali i medijima koji uredno izvještavaju i prate moj rad", poručio je Puhalo pred ovaj važni meč.

Podsjetimo, u dosadašnjih 13 profesionalnih mečeva Iron Puki zabilježio je svih 13 pobjeda, a od toga 12 nokautom. U posljednjem meču u augustu ove godine Puhalo je u Tesliću za samo dvije minute borbe nokautirao srbijanskog borca Milenka Samardžića.