Veliko iskušenje
103

Edin Puhalo se u meču karijere u decembru bori za WBC titulu

Klix.ba
Bh. bokser Edin Puhalo alias Iron Puki 15. decembra u njemačkom gradu Furth im Wald boksat će za WBC titulu.

Puhalo je prije dvadesetak dana dobio poziv da se bori za prvaka Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC, što je prihvatio i prije nekoliko dana potpisao i ugovor za meč. Ime njegovog protivnika bit će uskoro poznato, a odredit će ga WBC asocijacija.

"Dobio sam veliku šansu i želim je iskoristiti. Naporno treniram i spremam se za ovaj meč karijere. Svjestan sam da ću imati najtežeg protivnika u dosadašnjoj karijeri, ali sam spreman suočiti se sa tom činjenicom i pokušati po prvi put u historiji BiH osvojiti titulu WBC prvaka, što do sada niko nije uspio. Treniram u svom kampu Iron Puki Boxing sa svojim timom, na čelu sa trenerom Narcisom Kalajdžićem", izjavio je Puhalo te istakao veliku podršku i zasluge njegovog menadžera Dalibora Bana, koji je sve organizovao i koji vodi njegovu karijeru u profesionalnom boksu.

Podsjetimo, Puhalu će ovo biti 15. profesionalni meč. Posljednji je imao 14. oktobra u Ljubljani, kada je nokautom pobijedio Adama Gyorkosa i na taj način dobio priliku za borbu za WBC titulu.

"Nadam se da ću uspjeti pobijediti, jer sam, hvala Bogu, u odličnoj formi i sigurno ću dati svoj maksimum u tom meču. Očekujem podršku države u ovoj veoma važnoj borbi, i nadam se da će imati sluha i da će me podržati. Veliko hvala i svim mojim sponzorima i medijima koji prate i podržavaju moj rad", rekao je naš bokser.

Napomenimo da će meč direktno prenositi kanal Fight24, a najvjerovatnije i jedna od bh. televizija s kojima traju pregovori o prijenosu.