Borba u Beogradu
15

Edin Puhalo izgubio od Dilana Prašovića i ostao bez meča za svjetskog prvaka

N. K.
Edin Puhalo s jednog od prošlih mečeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edin Puhalo s jednog od prošlih mečeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, poznat i kao Iron Puki, izgubio je na beogradskom Balkan boxing nightu od Crnogorca Dilana Prašovića i tako ostao bez meča za svjetskog prvaka u kruzer kategoriji.

Puhalu je ovo bio prvi poraz u karijeri u kojoj ima 19 pobjeda, dok je mladi Prašović sada na omjeru 14-0.

Od samog početka borbe Prašović je krenuo žestoko te je dominirao, a Puhalo je na podu bio tri puta prije nego što je u 9. rundi konačno poražen tehničkim nokautom.

Naš borac je pao već u drugoj rundi nakon što je primio žestok poluaperkat, a probudio se tek u trećoj u kojoj je i on zadao nekoliko dobrih udaraca.

Obojica se nisu istakla s raznovrsnošću svojih udaraca, uglavnom su to bili krošei i aperkati, od kojih je jedan uzdrmao Puhala u osmoj rundi i gotovo okončao borbu. Spasa Edinu nije bilo rundu kasnije kada je treći put bio na podu pa je Crnogorac nakon brojanja došao do ipak zaslužene pobjede.

Prašović je večerašnjom pobjedom stekao pravo prvog izazivača svjetskom šampionu u kruzer kategoriji, a ko će to biti znat će se 12. decembra 2020. nakon meča u Londonu između Engleza Lawrencea Okolieja i Poljaka Krzysztofa Glowackog.