Impresivna transformacija
23

Eddie Hall smršao 40 kg uoči "najteže borbe u historiji" protiv čuvenog "Planine"

H. H.
Eddie Hall je u izvrsnoj formi (Foto: Instagram)
Eddie Hall je u izvrsnoj formi (Foto: Instagram)
Britanski strongman Eddie Hall smršao je čak 40 kilograma uoči "najtežeg bokserskog meča u historiji" protiv Hafthora Bjornssona.

Dva bivša pobjednika u takmičenju za najjačeg čovjeka na svijetu trebala su se sastati u septembru, ali borba je odgođena nakon što je Hall povrijedio ijevi biceps tokom sparinga.

Sada su u toku pregovori za borbu koja bi se trebala održati 2022. godine, a čini se da je Hall (33) opravdao svoj nadimak "Zvijer" tako što je prošao ogromnu transformaciju tijela.

Nevjerovatnu težinu od 200 kilograma reducirao je na 158, a Hall je otkrio da je smanjio dnevni unos hrane od 12.000 kalorija dnevno na samo 6.000 - što je još uvijek nevjerovatna količina za prosječno ljudsko biće.

"Sretan sam što imam 158 kg, da budem iskren. Vjerojatno ću ići na ovu težinu i u borbi. Moj plan borbe je da kombinujem snagu, brzinu, agilnost i izdržljivost, a imam sva četiri atributa", kazao je za "Muscle and Health".

Hafthor Bjornsson, islandski strongman i poznat kao "planina" iz serije "Game of Thrones", prošle godine je ooborio rekord podigavši 501 kilogram i na taj način srušio rekord Eddieja Halla.

Hall je 500 kilograma podigao 2016. godine na takmičenju, a Bjornsson je kilogram više podigao u svojoj teretani na Islandu.