Veliki uspjeh
384

Džudo klub "Braća Lukač" ostvario dominaciju u Dubrovniku i vratio se kao najuspješniji

D. P.
(Foto: Džudo klub Braća Lukač)
(Foto: Džudo klub Braća Lukač)
Sarajevski džudo klub "Braća Lukač" ostvario je veliki uspjeh na međunarodnom takmičenju u Dubrovniku i vratio se kao najuspješniji u našu zemlju.

Na džudo turniru "Dubrovnik 2024" džudisti kluba Braća Lukač iz Sarajeva dominantnim nastupima osvojili su najviše medalja od svih učesnika. Na takmičenju je učestvovalo 360 tamičara iz pet država.

Zlatne medalje osvojile su djevojčice Ajša Adilović, Adna Lukač, Ema Prljača, Aya H. Ahmad, Nur H. Ahmad, srebro Lamija Babić, te bronze Amina Babić i Nur H. Ahmad u uzrastu kadeta.

Zlatne medalje osvojili su dječaci Danin Bećar, Nidal Bećar, Davud Agović, Harun Mulaosmanović, Bilal Gušić, Ali Babić i Sulejman Gušić. Srebro su osvojili Emin Zijadić, Ishak Agović, Amar Sunlhpašić i Nuh Panjeta, dok su bronzu osvojili Mustafa Moralić, Bilal Prljača i Ismail Gušić.

Leon Stojnić (lijevo), Stefan Leko (u sredini) i Ramiz Pašić (desno)
Leon Stojnić (lijevo), Stefan Leko (u sredini) i Ramiz Pašić (desno)

Mak Smailbegović je ostvario jednu pobjedu i dva poraza dovoljno za peto mjesto, kao i Eman Lukač.

Inače, gost braći Lukač bila je i legenda K1 sporta Stefan Leko, koji je aktuelni WKA superteški šampion svijeta u kickboksu te bivši Muay Thai šampion u istoj kategoriji. On je posjetio prostorije kluba i družio se s mladim bh. borcima.