Mladi Sarajlija
461

Džudista Emin Borušić se okitio titulom državnog prvaka, novi izazov Evropsko prvenstvo

N. K.
U organizaciji Džudo saveza BiH proteklog vikenda u Lukavcu je održano prvenstvo Bosne i Hercegovine u judou za juniore. Jedan od perspektivnijih takmičara u kategoriji do 100 kilograma i novi državni prvak je Sarajlija Emin Borušić (19) iz judo kluba ON1, koji je samo sedam dana ranije osvojio i naslov prvaka na prvenstvu FBiH u Sanskom mostu.

Novi izazov za ovog mladog i perspektivnog džudistu je Evropsko prvenstvo sredinom novembra u Poreču.

"Intenzivan trening tokom proteklih mjeseci se isplatio i nakon ovih prvenstava još jače ću se pripremiti za evropsko u Poreču da s ponosom predstavljam Bosnu i Hercegovinu u svojoj kategoriji", izjavio je Borušić te zahvalio na podršci porodici, treneru Karimu Hebibu i sparing partnerima, kolegama iz kluba Mustafi Hebibu, Benjaminu Hasanoviću, Amoru i Adiju Bihorcu, Rijadu Smajloviću i Emiru Sabljakoviću.

Iza Borušića je niz uspješnih nastupa i na međunarodnim turnirima. Početkom godine, neposredno pred početak pandemije, osvojio je i Kup Istre, dok je ranije osvajao druga mjesta na takmičenju u Sloveniji te drugo mjesto na Pokalu Ptuja 2019.

Prošle godine je također osvojio prvo mjesto na prvenstvu FBiH, ali je na državnom bio treći, dok je na Sarajevo evropskom kupu za juniore U-21 osvojio peto mjesto.