Poznato ime iz K1
245

Dževad Poturak u januaru u Sarajevo dovodi legendarnog Ernesta Hoosta

Piše: D. B.
Najbolji bh. K1 borac Dževad Poturak će u januaru u Sarajevo dovesti Holanđanina Ernesta Mr. Perfect Hoosta, koji se smatra jednim od najvećih kickboksera svih vremena.

Pedesetdvogodišnji Hoost je četverostruki K1 WGP šampion, a Poturak ga u BiH dovodi kako bi predstavio najbolje tehnike iz svog sporta i podijelio svoje ogromno iskustvo sa trenerima, sportistima i zaljubljenicima u ovaj sport. Seminar će biti održan 14. januara u hotelu Hollywood na Ilidži s početkom u 17:00 sati.

"Ernesto je moj prijatelj i u januaru dolazi u Sarajevo. Dogovorili smo seminar za 14. januar tokom kojeg će podijeliti svoje iskustvo s bosanskohercegovačkim borcima, trenerima i ostalim zaljubljenicima u borilačke sportove, tako da seminar nije samo za one koji su posvećeni K1 kickboksu. Bit će održan trening u trajanju od dva i po sata. Ernesto će nakon toga ostati u Sarajevu do našeg zajedničkog puta u Poljsku", izjavio je Poturak za portal Klix.ba.

Ernesto Hoost i Dževad Poturak
Ernesto Hoost i Dževad Poturak

Legendarni holandski borac bi trebao biti u Dževadovom uglu u mečevima koje očekuje BH Machine.

"Poznajemo se, nadam se da će biti u mom uglu u mojim narednim mečevima. Već mi je dogovorio revanš meč za 3. februar u Poljskoj u gradu Wrocławu protiv Poljaka Michala Turynskog. Pokušat ćemo zajedničkim snagama vratiti WAKO pojas. Turynski me je pobijedio u Zetri, upravo sam zbog njega u lošem nizu borbi i poraza. Tri puta mi je najavio i otkazao revanš, remetio mi je formu, a ja sam ulazio u neke druge organizacije i pravio kikseve", rekao je naš K1 borac.

Poturak je Hoostu preporučio da obrati pažnju na talentovane bh. borce.

"Rekao sam mu da na Balkanu ima dosta kvalitetnih boraca, nadam se da će ih zapaziti, a potom uključiti u svoj kamp. Bio sam kod njega u Holandiji u njegovom kampu prije nekoliko dana", završio je Poturak.

Više informacija će biti dostupno na zvaničnoj Poturkovoj Facebook stranici.