UFC 211
9

Dos Santos: Garantujem da ću nokautirati Miočića

Klix.ba
Junior dos Santos
Junior dos Santos
Kako se približava dvoboj između Juniora dos Santosa i Stipe Miočića, tako se dižu tenzije, a s njima i zaoštavaju izjave samih aktera. U posljednjem intervjuu za MMAFighting, izazivač je prilično samouvjereno izjavio da "garantuje javnosti kako će nokautirati prvaka", prenosi fightsite.hr.

“Ne vjerujem da će meč otići u četvrtu ili petu rundu!”, poručio je Dos Santos i dodao:

“Mogu vam garantirati da ga ovaj put neću baciti u nokdaun kao zadnji put, ovaj put ću ga nokautirati!”

Od prvog dvoboja iz 2014. je prošlo dosta vremena, a dok je Miočić u međuvremenu u svoj CV dodavao nokaute i osvajao te branio UFC pojaseve, Dos Santos je odradio dva mršava meča. Jedan je pobijedio, drugi izgubio.

"Vjerujem da je on zaista mnogo napredovao, no njegovi posljednji nokauti nisu neki parametar za usporedbu. Ja sam drugačiji borac, snažan sam poput njega i uz to sam najbrži teškaš u historiji sporta. Koju god strategiju pokuša realizovati, ja ću pobijediti”, tvrdi Brazilac i dodaje:

“Svi znaju da sam najbolji u stojci i da je boks moja podloga. Sve vrijeme ću tražiti nokaut. Nema tu ništa novo. ako odluči izmjenjivati udarce sa mnom, završit će na parteru, ovaj put neće moći ustati. Znao sam da ćemo se boriti od pobjede protiv Rothwella, trebalo je nešto više vremena, no, kada su ostali borci počeli odbijati mečeve sa mnom izmišljajući hiljade razloga, jedini koji se nije skrivao te je prihvatio meč je prvak Stipe Miočić", završio je Dos Santos.