Džudista iz I. Sarajeva
0

Dodik podržao Majdova nakon neuspjeha u Tokiju: Ti si i dalje ponos naše nacije

H. H.
Dodik je dodao da vjeruje da će Majdov do kraja karijere ostvariti svoj san (Foto: I. Š./Klix.ba)
Dodik je dodao da vjeruje da će Majdov do kraja karijere ostvariti svoj san (Foto: I. Š./Klix.ba)
Džudista iz Istočnog Sarajeva i predstavnik Srbije Nemanja Majdov (24) elimisan je u osmini finala olimpijskog turnira i ostao je bez prilike da se bori za medalju, ali bez obzira na neuspjeh, dobio je podršku člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Srbijanskog predstavnika porazio je Nijemac Eduard Trippel te je tako okončan njegov san da dođe do olimpijskog odličja, iako je bio u najužem krugu favorita.

"Ti si i dalje naš šampion i siguran sam da ćeš još dugo svoju superiornost, snagu i vještinu iskazivati na sportskim terenima, a nas činiti ponosnim i sretnim, jer ti i jesi ponos naše nacije, naše Republike Srpske, Srbije i grada Istočno Sarajevo", prenijela je SRNA Dodikovu izjavu u telefonskom razgovoru s Majdovom.

Dodik je dodao da vjeruje da će Majdov do kraja karijere ostvariti svoj san i osvojiti olimpijsku medalju te mu je poželio mnogo zdravlja i uspjeha u životu.

Ni sam Majdov nije krio razočarenje te je u statusu na društvenim mrežama poručio da je itekako razočaran što nije uspio osvojiti medalju.

Podsjetimo, kako je ranije objavio, Majdov je zbog uslova za postizanje vrhunskih sportskih rezultata, umjesto za BiH odlučio da nastupa za reprezentaciju Srbije te je bio svjetski šampion u Budimpešti 2017. godine i osvojio je bronzu na prvenstvu svijeta 2019. godine, također u Tokiju.