U neugodnoj situaciji
1

Dmitri Bivol nije dobio ni centa od pobjede nad Canelom Alvarezom

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ruski borac Dmitri Bivol je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Saula Alvareza i nanio mu drugi poraz u karijeri u jednom od mečeva koji su donijeli najviše novca ove godine, no Rus nije dobio ni centa.

Alvarezu je garantovano 15 miliona dolara, dok je Bivol trebao dobiti 2 miliona dolara, ali dosad mu nije uplaćen ni cent od nagrade koju je zaslužio.

Tokom intervjua za novinsku agenciju Tass, Bivol je rekao da još nije dobio isplatu za pobjedu nad Alvarezom te da je to rezultat sankcija koje je međunarodna zajednica uvela Rusiji zbog napada na Ukrajinu.

Rusi iz različitih socijalnih sektora osjećaju udar na njihove financije jer su im bankovni računi zamrznuti i ne mogu koristiti svoj novac, a to je slučaj i s Bivolom.

Kako bi to pokušao spriječiti, Bivol čak nije nosio rusku zastavu prilikom ulaska u ring u Las Vegasu niti je intonirana ruska himna, međutim, novac ipak nije dobio.

Bokser sada sa svojim timom pokušava pronaći način da dobije novac, no čini se da alternative zasad nema.

Problem za Bivola je i činjenica da treba odlučiti želi li se nastaviti boriti bez plate ili se odreći titule dok se stvari "ne vrate u normalu".

U narednim sedmicama mora odlučiti da li će dati revanš Alvarezu ili će odmjeriti snage s Gilbertom "Zurdom" Ramirezom koji je pobijedio Nijemca Dlminica Boesela.