Vjerujete li mu?
19

Deontay Wilder pronašao nevjerovatan izgovor za poraz od Tysona Furyja

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Deontay Wilder je u nedjelju ostao bez titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u verziji WBC.

Wildera je u sedmoj rundi borbe u Las Vegasu nokautirao Tyson Fury i nanio mu prvi poraz u karijeri.

Američki bokser je nakon poraza dao prvi intervju za Yahoo u kojem je pronašao izgovor za blijedo izdanje. Vjerovali ili ne, za poraz je okrivio kostim koji je nosio prije ulaska u ring.

"Fury me nije prebio. Činjenica je da je moj kostim bio pretežak. Bio je težak 18 kilograma i noge su me boljele kada je borba počela. U trećoj rundi ih više nisam ni osjećao", rekao je Wilder i dodao:

"Isprobao sam kostim dan ranije i nije mi se učinio toliko teškim", rekao je Wilder.

U sedmoj rundi nakon serije udaraca koje mu je zadao Fury pomoćni trener Mark Breland je ubacio peškir u ring i na taj način prekinuo meč, što se nije svidjelo Bronzanom bombarderu.

"Ljut sam na Marka jer smo mnogo puta do sada govorili o tim situacijama. Ja sam ratnik, prvak, lider, vladar... Ako budem poražen, želim biti časno i junački poražen. Svojim trenerima sam rekao da više nikada ne ubacuju peškir bez obzira na to u kakvom sam stanju. Imao sam još pet rundi do kraja borbe i mogao sam se boriti. Razumijem da se prepao i želio me zaštititi, ali ovo je moj život, moja karijera i on mora poštovati moju želju", rekao je Wilder.