Trijumfalan povratak
695

Denis Stojnić u fantastičnoj borbi savladao rumunskog MMA borca

H. H.
Denis Stojnić
Denis Stojnić
Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić trijumfalno se nakon dvije godine vratio u oktagon savladavši jednoglasnom sudijskom odlukom Rumuna Iona Grigorea na eventu u Amsterdamu u organizaciji Levels Fight League (LFL).

Stojnić je posljednju borbu odradio 16. aprila 2022. godine u Dusseldorfu kada je tehničkim nokautom savladao Ivu Ćuka, ali uprkos pauzi predstavio se u dobrom izdanju, čak iako se borio sa slomljenom šakom.

U prvoj rundi Stojnić je u finišu uspio da obori rivala na parter, te je s nekoliko udaraca stekao blagu prednost, dok je u drugoj rundi naš borac bio mnogo bolji. U nekoliko navrata žestokim lijevim krošeima uzdrmao je Rumuna i već tada se naziralo da je blizu pobjede.

U posljednjoj trećoj rundi Stojnić je zadržao stečenu prednost i jednoglasnom odlukom sudija stigao je do zasluženog trijumfa.

Grigore se u posljednje vrijeme borio veoma često pa je i tokom 2023. i 2022. godine odradio po četiri borbe. Od posljednjih 11 borbi čak 10 je riješio nokautom u svoju korist, ali večeras nije imao rješenje za Stojnića.

Stojnić je sada u karijeri na omjeru od 17 pobjeda i 3 poraza, dok Grigore ima 11 pobjeda i 8 poraza.

Inače, Stojnić je na LFL-u trebao imati protivnika Gulihmerea Cadenu, ali je iz nepoznatih razloga Brazilac odustao od borbe s našim borcem. Zbog toga je došlo do zamjene protivika i Rumun je pristao na meč sa Stojnićem.