Nakon dvije godine
30

Denis Stojnić se vraća u oktagon, zakazan je okršaj s Rumunom u Amsterdamu

N. K.
Zakazana borba Stojnića i Rumuna (Foto: Screenshot)
Zakazana borba Stojnića i Rumuna (Foto: Screenshot)
Nekadašnji UFC borac Denis Stojnić vratit će se u oktagon nakon što je zvanično potvrđeno da će učestvovati na događaju Levels Fight Leaguea u Amsterdamu.

Ova organizacija, inače najbolja u Nizozemskoj, objavila je da će se Stojnić 21. aprila boriti protiv rumunskog borca Iona Grigorea, visokog 193 centimetra i teškog 111 kilograma.

Grigori, drugi s lijeva
Grigori, drugi s lijeva

Interesantno je da se Grigore i sinoć našao u oktagonu jer u Bukureštu savladao sunarodnjaka Alexandrua Stoicu.

"Prema informacijama s kojim raspolažem znam da je Grigore čvrst borac, dobar u standa-upu jer je prije svoje MMA karijere radio K1 mečeve, ali i na zemlji se dobro snalazi. U ovaj meč ulazim fokusiran i u nijednom trenutku svoga protivnika neću potcjeniti, kao što je to bio i ranije slučaj, uvijek sam svoje protivnike respektovao. Uz Božiju pomoć se nadam pobjedi", rekao nam je Stojnić

Grigore se u posljednje vrijeme bori veoma često pa je i tokom 2023. i 2022. godine odradio po četiri borbe. Od posljednjih 11 borbi čak 10 je riješio nokautom u svoju korist.

S druge strane, Stojnić je posljednju borbu odradio 16. aprila 2022. godine u Dusseldorfu kada je tehničkim nokautom savladao Ivu Ćuka.

Stojnić je u karijeri na omjeru od 16 pobjeda i 3 poraza, dok Grigore ima 11 pobjeda i 7 poraza.

Stojnić spreman za borbu
Stojnić spreman za borbu

Stojnić i Grigore će snage odmjeriti 21. aprila u Amsterdamu, a ostaje da vidimo hoće li naš borac nastaviti niz pobjeda koji traje pet mečeva.

Inače, Stojnić je na LFL-u trebao imati protivnika Gulihmerea Cadenu, ali je iz nepoznatih razloga Brazilac odustao od borbe s našim borcem. Zbog toga je došlo do zamjene protivika i Rumun je pristoa na meč sa Stonjićem.

Kako saznajemo, Stojnić će poslije ovog turnira ući u najbolju evropsku MMA organizaciju Oktagon.