Obavili vaganje
48

Denis Stojnić se u Amsterdamu suočio s rumunskim borcem, u uglu će mu biti legendarni Zimmermann

N. M.
Stojnić spreman za povratak u oktagon nakon dvije godine
Stojnić spreman za povratak u oktagon nakon dvije godine
Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić sutra će se nakon dvije godine vratiti u oktagon, a u Amsterdamu će se boriti u organizaciji Levels Fight League (LFL) protiv Rumuna Iona Grigorea.

Borci su danas obavili službeno vaganje, a Stojnić je bio težak 120 kilograma, što je gornja granica u teškoj kategoriji.

Njegov protivnik Grigore je težak 109 kilograma, a borci su odradili i posljednje sučeljavanje uoči sutrašnje borbe.

Podršku je Stojniću pružio i legendarni kickbokser Erol Zimmermann, koji će sutra tokom meča biti i u uglu bosanskohercegovačkog borca. Proslavljeni Nizozemac je inače Stojnićev timski kolega, pošto su obojica članovi Golden Gloryja.

"Prema informacijama s kojim raspolažem znam da je Grigore čvrst borac, dobar u standa-upu jer je prije svoje MMA karijere radio K1 mečeve, ali i na zemlji se dobro snalazi. U ovaj meč ulazim fokusiran i u nijednom trenutku svoga protivnika neću potcjeniti, kao što je to bio i ranije slučaj, uvijek sam svoje protivnike respektovao. Uz Božiju pomoć se nadam pobjedi", rekao je ranije Stojnić za Klix.ba.

Grigore se u posljednje vrijeme bori veoma često pa je i tokom 2023. i 2022. godine odradio po četiri borbe. Od posljednjih 11 borbi čak 10 je riješio nokautom u svoju korist.

S druge strane, Stojnić je posljednju borbu odradio 16. aprila 2022. godine u Dusseldorfu kada je tehničkim nokautom savladao Ivu Ćuka.

Stojnić je u karijeri na omjeru od 16 pobjeda i 3 poraza, dok Grigore ima 11 pobjeda i 7 poraza.

Event organizacije LFL počinje u nedjelju od 18:00, a Stojnićeva borba protiv Grigorea može se očekivati nešto iza 20 sati.

Direktan prijenos možete gledati na ovom linku.