Sudija prekinuo borbu
482

Denis Stojnić nakon pobjede protiv Hrvata Ive Ćuka: Ne mogu se porediti steroidi s temeljem

K. H.
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Bh. MMA borac Denis Stojnić sinoć je u Njemačkoj brutalno pretukao i pobijedio Ivu Ćuka u meču teške kategorije, a koji se održao u Dizeldorfu u sklopu borilačkog događaja EMC 9.

Na internetu je objavljen i videosnimak koji prikazuje koliko je Stojnić bio nadmoćan nad svojim protivnikom i kako je na kraju serijom sjajnih i preciznih udaraca došao do pobjede, 20. u svojoj karijeri.

Ćuku na samom kraju nije bilo pomoći pa je sudija morao prekinuti borbu kako bi spriječio veće posljedice za borca koji na sebi ima istetivirane ustaške simbole, a nakon što je Stojnić došao do pobjede, to je izazvalo veliko slavlje među publikom koja je s oduševljenjem dočekala pobjedu borca iz Sarajeva.

"Imao sam veliku tremu, odavno mi se ovo nije desilo i ne znam zašto, a i očekivao sam da ćemo raditi borbu stojeći, cilj mi je bio da ga nokautiram stojeći i sve vrijeme smo ponavljali da on neće tražiti borbu sa mnom u tom položaju. Na kraju se borba ipak završila u parteru, očekivao sam da će naš prvi susret biti razmjena udaraca i da će tu odmah biti kraj borbe jer mene niko nije nokautirao, čak ni uzdrmao tokom karijere", rekao je Stojnić za portal Klix.ba. nakon borbe i nastavio:

"On je izabrao dobru taktiku, bježao je od razmjene udaraca i to je to. Na kraju smo se uslikali, rekao mi je da je to sport. Njegov brat me vrijeđao tokom borbe, a onda sam mu uzvratio kasnije. Vrijeđao je moj fizički izgled, a ja sam mu poručio da se ne mogu porediti steroidi s temeljem. Podrška je bila odlična, bilo mi je drago vidjeti da me podržavaju svi ljudi s naših prostora i želim im se zahvaliti još jednom."

Inače, Stojnić je u ring ušao s zastavom s ljiljanima, a nakon borbe se zahvalio svim fanovima iz BiH i dijaspore koji su bili uz njega. Stojnić sada ima omjer od 20 pobjeda i tri poraza.