Sport putem progresa
28

Delegacija Svjetske taekwodno federacije posjetila Olimpijski komitet BiH

K. H.
Foto: Olimpijski komitet BiH
Foto: Olimpijski komitet BiH
Olimpijski komitet BiH danas je posjetila delegacija Svjetske takewodno federacije predvođena predsjednikom Dr. Chungwon Choue, članom Izvršnog odbora prof. dr Metin Sahin, te generalnim sekretarom Jeongkang Seo, u pratnji predsjedavajućeg Predsjedništva Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Samira Šarića, člana Predsjedništva Augusta Orlovića i generalnog sekretara Vedrana Ćubele.

Delegaciju su primili predsjednik OK BiH dr Izet Rađo i potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić.

U ugodonom jednosatnom razgovoru istaknut je odličan rad Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine, kao i izvanredna suradnja u realizaciji mnogih projekata Taekwodno saveza BiH i OK BiH.

"Želim da istaknem izvanredan rad Taekwondo saveza BiH predvođenog predsjednikom Samirom Šarićem kako u takmičarskom, tako u organizacionom smislu, te se nadam da će Bosna i Hercegovina na jednoj od sljedećih edicija Olimpijskih igara osvojiti olimpijsku medalju upravo iz ovog sporta", istakao je Predsjednik Choue, te je dodao da je do sada posjetio mnogo svjetskih zemalja, ali da se u Bosni i Hercegovini i Olimpijskom komitetu BiH osjeća posebno dobrodošlim.

Predsjednik OK BiH zamolio je predsjednika Choue da podrže napore Taekwodno saveza BiH u izgradnji infrastrukture za taekwondo sport u BiH, odnosno nacionalnih trening centara, te da nastave podržavati Taekwodno savez kao što su to radili do sada.

Uz pomoć OK BiH i prijatelja iz inostranstva taekwodno sport će se zasigurno nastaviti putem progresa i razvoja svih oblasti djelovanja koje su neophodne za konačni cilj – savremene uslove za trening i uspjehe naših sportista.