Bosanski bombarder
48

Damir Hadžović: Volio bih napraviti spektakl u Goraždu

Piše: E. A.
Damir Hadžović, borac najelitnije svjetske promocije mješovitih borilačkih vještina UFC-a, nekoliko dana proveo je u rodnom gradu Goraždu gdje je za njega priređen poseban prijem u gradskoj upravi.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović poklonio mu je zastavu BIH i Grada Goražda koju će Damir nositi u narednim borbama.

"Bosanski bombarder", koji je kao dječak iz rata otišao u Dansku gdje i danas živi, s ponosom ističe svoje bosanskohercegovačke korijene ali i to da mu je Danska druga domovina. Ipak Damir u svim borbama promoviše BIH, a kaže da rado dolazi u Goražde gdje ima veliku podršku svih koji ga poznaju.

"Uvijek ističem da sam UFC borac iz Goražda iako živim u Danskoj u Kopenhagenu. Otišao sam iz BiH sa šest godina, ali moj otac je bio ovdje sve vrijeme rata. Svake godine dolazim u svoj grad da posjetim porodicu. Veoma sam zahvalan gradonačelniku na prijemu, veoma sam ponosan na svoj grad", kaže Damir.

Hadžović svojim atraktivnim i uspješnim nastupima najbolji je ambasador sporta i svoga rodnog grada na svjetskoj sceni borilačkih vještina. Ističe da bi volio napraviti spektakl u rodnom gradu.

"UFC titula mi je najbitnija, sve druge su bile samo stepenica ka uspjehu. Ja volim Dansku, ali najviše se predstavljam kao Bosanac, ponosan sam na to. Veoma sam ponosan na svoje porijeklo iako živim u Danskoj ja nosim i njihovu zastavu, ipak su mi sve omogućili,na čemu sam im veoma zahvalan, ali najvažnije mi je moje porijeklo i svakako da bih volio da napravim jedan spektakl ovdje u Goraždu", kaže Damir Hadžović.