U Leskovcu
92

Damir Efendić osvojio zlato na međunarodnom turniru "Omladinska zlatna rukavica"

K. H.
Mladi bh. reprezentativac, član Borilačkog kluba "Novi Grad" Damir Efendić, osvojio je zlato na međunarodnom turniru "Omladinska zlatna rukavica" u Leskovcu.

Damir Efendić, mladi reprezentativac Bokserskog kluba "Novi Grad" osvojio je zlatnu medalju na ovogodišnjem međunarodnom bokserskom turniru "Omladinska zlatna rukavica" koji je održan od 5. do 7. decembra u srbijanskom gradu Leskovcu.

Nakon eliminacionih borbi i kvalitetnih mečeva, ovaj uspješni bh. bokser je u finalnoj borbi pobjedio reprezentativca Srbije Sašu Nikolića i tako se okitio najsjajnijim odličjem - zlatnom medaljom.

Riječ je prestižnom internacionalnom turniru čija tradicija datira još iz vremena bivše države Jugoslavije, a koji okuplja najbolje mlade boksere sa prostora bivše Jugoslavije i šire.

Kao i prethodnih, tako i ove godine, učešće na turniru uzela je i naša država sa mladim bokserskim reprezentatvicima među kojima je i Damir Efendić koji je nastupio u super teškoj kategoriji +91 kg.

Damir Efendić stanovnik je općine Novi Grad, prije pet godina počeo je karijeru u Bokserskom klubu "Novi Grad", u kojem marljivo trenira i takmiči se. Poziv za nacionalnu reprezentaciju dobio je od selektora Almedina Fetahovića, gdje bilježi veoma dobre rezultate. Aktuelni je prvak BiH u svojoj kategoriji, a pored nekoliko osvojenih međunarodnih medalja, uspio je zabilježiti i sjajan rezultat osvojivši zlatnu medalju na turniru "Omladinska zlatna rukavica" u Srbiji.

Ovo odličje još jedan je veliki uspjeh Bokserskog kluba "Novi Grad", bh. boksa i mladog boksera Damira Efendića koji je zasigurno budućnost i nada, kako BK "Novi Grad", tako i bh. olimpijskog boksa.

Vezani članci