Ponovo će napasti titulu
22

Čudesni Oliveira nokautirao Dariusha i došao na korak do Cro Copovog rekorda pa zaplakao

E. B.
Charles Oliveira nakon pobjede nad Beneilom Dariushom
Charles Oliveira nakon pobjede nad Beneilom Dariushom
Charles Oliveira se vratio na veliku scenu spektakularnom pobjedom protiv Beneila Dariusha kojom će ponovo dobiti priliku vratiti pojas lake kategorije UFC-a.

Oliveira i Dariush su se borili na eventu UFC 289 u Vancouveru, a ulog je bio veliki - pobjednik će se boriti za šampionshi pojas protiv Islama Mahačeva.

Oliveira je upravo od Mahačeva izgubio pojas u oktobru prošle godine i mnogi su počeli sumnjati u kvalitet 33-godišnji Brazilca.

No, u oktagonu je protiv Dariusha pokazao da je i dalje on isti onaj "Do Bronx".

[TWITTER]1667744729491206144[/TWITTER]

Dariush, koji je bio neporažen pet godina i bio je na ukupnom skoru 22-4, ga je u prvoj rundi srušio na parter i tukao ga je pune dvije minute.

Oliveira se, kao i nebrojeno puta do sada, nekako izvukao iz te situacije, a potom je uslijedio potpuni preokret. Najprije ga je high kickom uzdrmao, a potom ga je serijom razornih udaraca šakama dokrajčio i sudija je prekinuo borbu zbog tehničkog nokauta.

Oliveira je sada na skoru 34-9, a ono što je još impresivnije je da je ovo bila njegova jubilarna 20. pobjeda prekidom u UFC-u, čime je došao samo na jednu od rekorda kojeg drži Mirko Filipović.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Popularni Cro Cop je 21 put slavio prekidom u karijeri u organizacijama koje su pod okriljem UFC-a (UFC je kupio WEC, Pride i Strikeforce).

Koliko je ova pobjeda značila Oliveiri govori i podatak da se nakon pobjedničkog govora popeo na ogradu oktagona i zaplakao.

Oliveirin naredni protivnik bi trebao biti Mahačev, a borba za titulu u lakoj kategoriji bi mogla biti održana već krajem ove godine.