UFC 249
4

Cruz ljut na sudiju zbog prekida protiv Cejuda: Smrdio je na cigarete i alkohol

F. Z.
Foto: Screenshot (Cejudo - Cruz)
Foto: Screenshot (Cejudo - Cruz)
Dominick Cruz smatra kako je pokraden u borbi s Henryjem Cejudom na UFC-u 249 zbog nestručnosti sudije Keitha Petersona.
Cruz se nakon više od tri godine vratio u oktagon, a borba za titulu prvaka bantam kategorije prekinuta je dvije sekunde prije kraja druge runde. Cejudo je pogodio Cruza koljenom u glavu, a potom mu je zadao seriju udaraca prije nego što je Peterson dvije sekunde prije isteka runde odlučio prekinuti borbu.
"Odluka je bila preuranjena 100 posto. Siguran sam u to. Volio bih kada bi postojao način da sudije budu malo odgovornije ponekad. Tip je smrdio na alkohol i cigarete, ko zna šta je on radio. Volio bih da su ga testirali na droge. Znam da je Herb Dean dobar. On je jedan od najboljih. Kada sam vidio ovog sudiju, odmah sam pomislio: 'Da li postoji opcija veta kako bih dobio novog sudiju'. To sam se pitao", rekao je Cruz.

Cruz kaže kako je još uvijek bio u borbi i spreman da ustane kada je Peterson prekinuo borbu. Na kraju je priznao kako je svjestan da je najveći krivac ipak on.

"Nisam tip koji traži izgovore. Ako se dovedete u poziciju da sudija nešto zabrlja u posljednjim sekundama, onda je najviše do vas", istaknuo je Cruz.

Cejudo je nakon odbrane titule objavio kako završava UFC karijeru.