Rukavica u lice
41

Conor McGregor želi u Brazilu okončati trilogiju s Nateom Diazom

Klix.ba
Diaz i McGregor na prethodenoj borbi (Foto: AFP)
Diaz i McGregor na prethodenoj borbi (Foto: AFP)
Conor McGregor je izjavio kako želi kompletirati trilogiju protiv Natea Diaza na UFC 237 eventu u Brazilu u maju, nakon što je MMA legenda Anderson Silva pozvao Nicka Diaza na borbu iste večeri.

Silva (43) se danas vratio u oktagon nakon dvogodišnje pauze na UFC 234 u Melbourne, gdje je izgubio nakon jednoglasne odluke sudija od kickboxing senzacije srednje kategorije Israela Adesanya (29), nakon tri runde.

Ta je borba promaknuta kao glavni događaj eventa nakon što je prvak u srednjoj kategoriji Robert Whittaker zbog povrede odustao od borbe s Kelvinom Gastelum.

Nakon poraza od Adesnaye, koji je došao nakon žestoke borbe i nekoliko zapanjujućih udaraca u tri runde, Silva je govorio o budućnosti.

"Mislim da sada ima smisla za borbu između mene i Nicka Diaza u Curitibi", rekao je.

Silva i Diaz (35) borili su se 2015. godine kada je Spider slavio pobjedu jednoglasnom odlukom sudija prije nego što su obojica kažnjena zbog dopinga.

Ovaj poziv je iskoristio i McGregor te pozvao Nickovog mlađeg brata Nate da se bore iste večeri u maju u Brazilu.

"Rezervišite to. Ja ću se boriti s Nateom iste večeri", napisao je bivši irski prvak.

Podsjetimo, McGregor i Diaz su imali dva famozna duela u 2016. godini kada je Diaz prvo šokirao Irca pobjedom u drugoj rundi u prvoj borbi prije nego što se McGregor revanširao većinskom odlukom sudija pet mjeseci kasnije. Diaz se od tada nije borio u oktagonu.