Nakon 2021. godine
17

Conor McGregor potvrdio povratak u UFC, otkrio imena protivnika za naredne tri borbe

D. B.
Irski MMA borac Conor McGregor potvrdio je da se vraća u UFC-ov oktagon.

McGregor se pojavio u O2 Areni u Londonu kako bi gledao boks meč između Anthonyja Joshue i Roberta Heleniusa, a tom prilikom je The Notorious (22-6) potvrdio da se borbama vraća u decembru ove godine. Njegov prvi protivnik nakon oporavka od teške povrede bit će Michael Chandler (22-8).

Međutim, to nije sve, jer je Conor otkrio da će tokom 2024. godine dva puta ući u ring, a protivnici će mu biti Justin Gaethje i Nate Diaz.

"Chandler slijedi u decembru, nakon tog Gaethjeov BMF pojas, a onda ćemo završiti trilogiju s Nateom", tvrdi McGregor.

Irac se nije borio od 2021. godine kada je u meču protiv Dustina Poiriera slomio nogu. Prije povratka u oktagon, on mora proći šestomjesečno anti-doping testiranje te imati najmanje dva negativna testa (moguće ih je više uraditi i svi moraju biti negativni) jer je bio izvan USADA-inog testiranja koje prati sve aktivne sportiste. McGregor je "ispao" iz testiranja zbog preduge neaktivnosti.

McGregor i Chandler se odlično poznaju, bili su zvijezde posljednjeg izdanja UFC-ovog reality showa "The Ultimate Fighter 31" u kojem je Chandlerov tim pobijedio. Tokom ovog duela je McGregor već najavio borbu u decembru.

Što se tiče Gaethjea, McGregor se s njim verbalno sukobljava već duže vrijeme.

Borbe između Diaza i McGregora smatraju se jednim najboljih u historiji UFC-a, a u to vrijeme su privukli pažnju cijelog svijeta. Njihov prvi obračun je bio dio događaja UFC 196, kada je pobijedio Nate, a Conor mu se revanširao na eventu UFC 202.