Tvrdi New York Times
39

Conor McGregor optužen za silovanje u Irskoj

Klix.ba
Conor MacGregor (Foto: EPA-EFE)
Conor MacGregor (Foto: EPA-EFE)
Kontroverzni irski borac Conor McGregor na Twitteru je objavio prekid karijere, svi su ostali začuđeni, a onda je New York Times velikom pričom ipak malo rasvijetlio njegovu odluku.

Naime, Amerikanci su prenijeli vijest o tome kako se najveća svjetska MMA zvijezda nalazi pod istragom zbog silovanja iz decembra prošle godine, o čemu su mediji već pisali.

Međutim, nikada nije bilo definitivno potvrđeno da je riječ o Conoru pa je ta priča vrlo brzo utihnula i o njoj se kasnije nije previše znalo, sve do danas.

Conor je, kako prenosi Times, u januaru bio uhapšen u Dublinu, nakon čega je brzo pušten te nikakva optužnica nije bila pokrenuta protiv njega, a sada se oglasio putem saopštenja svoje glasnogovornice Karen Kessler.

"To je priča koja kruži već neko vrijeme i nije nam jasno kako se sada pojavila u medijima. Pretpostavka kako Conorovo penzionisanje ima ikakve veze s tim je apsolutno kriva. Hoće li se Conor boriti u budućnosti, to će ovisiti o tome hoće li doći do stanja u kojem se borce cijeni prema njihovoj vrijednosti, njihovim vještinama, uloženom trudu i predanosti sportu", stoji u saopštenju.

Inače, McGregor se već neko vrijeme s porodicom nalazi u Americi te nije poznato sa sigurnošću kad je posljednji put bio u Dublinu.