Incident u New Yorku
103

Conor McGregor nakon napada na autobus s UFC borcima pušten na slobodu uz 50.000 dolara kaucije

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Slavni irski MMA borac Conor McGregor pušten je na slobodu u petak navečer uz 50.000 dolara kaucije. McGregor se pred sudom u New Yorku pojavio nakon incidenta na UFC-ovom medijskom eventu.

Podsjećamo, McGregor je nasilno ušao na event dan nakon što mu je oduzeta titula svjetskog prvaka u lakoj kategoriji. On je snimljen kako ogradu i različite predmete baca na autobus u kojem su bili UFC borci, uključujući članove tima ruskog MMA borca Khabiba Nurmagomedova. Dvojica boraca su povrijeđena, a McGregor se nakon incidenta sam prijavio policiji.

Meta McGregorovog napada navodno je bio njegovog dugogodišnji suparnik Khabib Nurmagomedov, ali umjesto njega povrijeđeni su Amerikanci Michael Chiesa i Ray Borg.

McGregor se u UFC-u posljednji put borio u novemrbu 2016. godine kada je pobijedio Eddieja Alvareza i osvojio titulu prvaka u lakoj kategoriji. Međutim, svoj naslov nikada nije branio, a umjesto toga se odlučio na bokserski meč s Floydom Mayweatherom u augustu prošle godine. McGregor je izgubio meč.