Donijela medalju iz Bakua
807

Cerić za Klix.ba: Zadovoljna sam srebrom, nastupila sam iako ljekar nije bio za to

Piše: D. B.
Larisa Cerić (Foto: H. M./Klix.ba)
Larisa Cerić (Foto: H. M./Klix.ba)
Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić vratila se u Sarajevo nakon osvajanja bronzane medalje na Grand Slamu održanom u Bakuu u Azerbejdžanu. U razgovoru za portal Klix.ba je izrazila zadovoljstvo ostvarenim rezultatom te najavila planove za naredni period.

"Hvala na čestitkama i hvala portalu Klix.ba što ste došli na aerodrom da nas dočekate te i na taj način ispratite naš uspjeh. Proteklog vikenda je u Bakuu održan Grand Slam turnir koji je jedan od kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre. Osvojila sam srebrenu medalju nakon četiri teška meča. U prvom sam radila s portugalskom predstavnicom Nunes Rochel i pobijedila sam je na ippon. Nakon toga je uslijedio meč s francuskom takmičarkom M Bairo Anne koju sam također dobila na ippon. Polufinalna borba je donijela duel s Azerbejdžankom Irinom Kindžerskom koja mi je uvijek nezgodna protivnica, ali sam je ovog puta uspjela pobijediti. Uslijedilo je finale s Ukrajinkom Kalaninom Yelisavet, bila sam u boljoj poziciji, ali to nisam iskoristila. Četrdeset sekundi prije kraja me je 'zakačila' i bacila na ippon pa sam izgubila", izjavila je Cerić nakon dolaska u Sarajevo.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Srebrenom medaljom je zadovoljna, posebno jer je imala povredu kvadricepsa.

"Zadovoljna sam, kao i moj trener te moj tim. Prije dva mjeseca sam se povrijedila, imala sam rupturu kvadricepsa, ljekar nije bio za to da nastupim, ali sam se uspjela vratiti nakon povrede i napraviti ovaj rezultat. Moram reći da mi je ovaj rezultat bio potreban, kao i bodovi za Olimpijadu. Želim se kvalifikovati i biti među top 5 rangiranih sportista na olimpijskog ranking listi", dodala je naša najbolja džudistkinja.

Program za ovu godinu je već poznat te se nada novim odličjima.

"Već sljedeće sedmice idem u Minsk u olimpijski trening kamp, malo da promijenim sparing partnere te da radim drugačije treninge. Nakon toga idem u Poreč u trening kamp, a potom slijede Evropske igre u Minsku i Svjetsko prvenstvo u judou. To su dva ključna turnira ove godine, a tu su i kvalifikacioni Grand Slam te Grand Prix turniri. U decembru me čeka Masters", završila je Cerić.