{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cerić: Tempiram formu za Evropsko i Svjetsko prvenstvo ove godine

20.3.2018. u 12:45
14
8
Cerić: Tempiram formu za Evropsko i Svjetsko prvenstvo ove godine
14
Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić ostvarila je još jedan veliki uspjeh u svojoj karijeri osvojivši zlatnu medalju na Grand Slamu u Ekaterinburgu u Rusiji, a povodom toga održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen plan za naredni period.
Trener najbolje bh. džudistkinje Branimir Crnogorac istakao je da je Larisa prva takmičarka iz BiH koja je osvojila jedan Grand slam turnir.

"Ova sezona počela je sjajno ovim izvanrednim rezultatom, a ovaj sport iz godine u godinu korača naprijed i, kako ja volim reći, nikada nismo koračali unazad. Prvi put je neko iz ovog sporta osvojio Grand Slam i to na ovako superioran način", rekao je Branimir Crnogorac.

Nakon njega je govorila i sama Larisa, a ona je istakla da se nada kako će tempirati formu za dva veoma bitna takmičenja koja slijede.

"Mogu da kažem da sam zadovoljna ovim turnirom jer sam u nekim borbama stvarno bila superiorna. Zadovoljna sam formom i nadam se da će ova sezona biti uspješnija od prošle u kojoj sam osvojila drugo mjesto na Svjetskom Open prvenstvu. Imala sam malu povredu koju sam sanirala i sada kada sam spremna, nadam se da ću tempirati formu za dva veoma bitna takmičenja u ovoj godini - Evropsko prvenstvo krajem aprila i Svjetsko prvenstvo u septembru. Također, od maja počinjem kvalifikacije za Olimpijske igre i nadam se da neće biti problema s tim", kazala je Larisa Cerić pa nastavila:

"Po ko zna koji put moram se zahvaliti ljudima koji mi najviše pomažu. To je moj trener Branimir Crnogorac i Arijana Jaha i ja moram reći da sam prezadovoljna što imam takve ljude oko sebe", istakla je sjajna bh. džudistkinja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: